Завантажити ще

"Найкращий боєць у сучасній історії", - відомі світові боксери відреагували на перемогу Усика

Фото: Andrew Couldridge/REUTERS

Відомі боксери відреагували на історичний поєдинок українця Олександра Усика та британця Тайсона Ф'юрі. Їхні коментарі зібрали колеги із видання Gazeta.ua.

Зокрема, за словами ексчемпіона світу в надважкій вазі Володимира Кличка, перемога Усика стала важливою не лише для боксера. Про це він сказав у коментарі Boxing Scene.

- Чи можете ви уявити, який тиск зазнавала ця людина в останні тижні тут, на рингу? Безперечно, програш не був варіантом. Одного разу він показав, що він чудовий у крузервейті, але що ще більш дивно для багатьох людей, і не важливо, наскільки він великий, високий, важкий, який у нього розмах і наскільки мобільним був Тайсон Ф'юрі, Усик показав, що він найкращий боєць у сучасній історії. Я дуже пишаюся Олександром і дуже пишаюся тим, що я українець, - сказав Кличко.

За його словами, судді винесли таке рішення, яке заслужив Усик.

- Безперечно, видатний поєдинок обох бійців. Я здивований, як Тайсон зумів дійти до кінця бою після 9-го раунду, але він це зробив. Давайте віддамо йому належне. Найголовніше, Олександр залишився твердим і зробив те, що має зробити, став чемпіоном світу у надважкій вазі. Український чемпіон світу у надважкій вазі, - додав Кличко.

Відреагував на поєдинок також колишній абсолютний чемпіон світу у хевівейті Леннокс Льюїс.

- Ласкаво просимо до клубу, Усику, - написав він у соцмережах.

А чемпіон світу за версіями WBC, WBA, WBO у напівсередній вазі Теренс Кроуфорд зауважив:

- Вам краще поважати Усика. Він однозначно претендент номер один на звання найкращого бійця незалежно від вагової категорії у світі. Я не хейтер. Він у надважкому дивізіоні побив боса, який побив іншого боса, продемонструвавши те, що він вже показував. Вітаю, брате!, - зазначив Кроуфорд.

Привітав Усика також промоутер ексчемпіона світу в надважкій вазі Ентоні Джошуа Едді Гірн.

- Усик переміг усіх чемпіонів у хевівейті, причому він двічі переміг Джошуа, а тепер здолав Ф'юрі. Найкращий надважковаговик світу на цю мить, і це факт, - зазначив Гірн.

Український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф'юрі та здобув титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. На кону був титул абсолютного чемпіона світу в хевівейті. Поєдинок тривав усі 12 раундів.